Рекорден брой пациенти в ковид отделенията в МБАЛ - Шумен

32-ма пациенти са починали от COVID през изминалата седмица
Обновена: 5 апр 2021 18:43 | 5 апр 2021 18:42, Анисия Иванова
7
Рекорден брой пациенти в ковид отделенията в МБАЛ - Шумен
Снимка: БГНЕС

В ковид отделенията на МБАЛ - Шумен са хоспитализирани вече 273 пациенти - рекорден брой от началото на пандемията в региона. Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение.

Тя припомня, че досега най-висок брой пациенти с коронавирус в областната болница е регистриран на 4 декември м. г., когато са лекувани 264 болни, заразени с вируса. През почивните дни е имало и 19 пациенти, настанени в Комплексния онкологичен център в областния град. Така броят на хоспитализираните с вируса в региона доближава рекордните 300 души, отбелязва д-р Маринова.

Изминалата седмица беше най-черната от началото на пандемията в областта. За седем дни починаха 32 пациенти, което също е рекордно число. "В събота поставихме и друг черен рекорд - десет жертви на коронавируса за един ден", уточни д-р Маринова, цитирана от БТА.

Задържа се нивото на новорегистрираните случаи на коронавирусна инфекция в Шуменско. Общо 569 са регистрираните в Единния информационен портал нови случаи на Ковид -19 за изминалата седмица. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

За изминалите седем дни в региона са поставени 1204 дози от ваксината на "BioNTech". 354 са ваксинираните с първа доза, а 240 - с втора доза на препарата. Поставени са и 579 дози от ваксината на "Astra Zenecа" и 33 - с препарата на "Moderna", допълват от РЗИ.

Оттам припомнят, че за всички желаещи да се ваксинират са осигурени "зелени коридори" - до 9 април, в два кабинета в областния град.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Тия сигурно минават Търново, където пък смъртността е 6.15%, двойно над средните стойности в световен план
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПроблема е, че никой не познава болен от това.--------------------Аз познавам цели семейства които се заразиха. В едното бащата почина, за 4 дни си отиде. Нямаше придружаващи заболявания и не беше възрастен.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави:Ей симуланти, само язе имам прао да симулирам, че съм с ковид! Кво е тва пневмония бе, язе немам и кашлица даже, я марш от болницата! Пускай волюмето на макс и едно ферари баце... оп са!
4
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е, че никой не познава болен от това.
3
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скриите с тоя вирус бе . Тул упа вече е пътник, няма на кой да си давата за.д.но.ка вече и да пишете глупости
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В долината на вонящите крака, никой не спазва нищо. Борят вируса с гнусно шише от минерална вода поставено долу до тоалетната чиния.
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус е като д-вствена дванадесетокласника,всеки знае че я има но никой не я виждал!!*** си хората от всякви неща а те ги пишат на Ковида..